Jurist legal counsel retail - Utrecht

Heb jij een hart voor retail dienstverlening en geef jij graag deskundig advies? Als legal counsel werk je mee aan de toekomst van de Volksbank. Ben jij een sparringpartner waar de bank op kan bouwen en kijk jij verder dan de juridische kaders? Dan is deze functie iets voor jou. 

Over de functie
Als jurist legal counsel retail adviseer jij de Volksbank en haar merken ASN, BLG Wonen, RegioBank en SNS over haar producten en diensten. Denk aan betalen, sparen, hypotheken, beleggen en verzekeren. Wij zijn op zoek naar een ambitieuze en scherpe jurist, die zich in de breedte (verder) wil ontwikkelen op het gebied van deze producten en diensten. Je adviseert op het gebied van productontwikkeling, marketing en innovatie en werkt daarin nauw samen met diverse afdelingen binnen onze organisatie. In deze veelzijdige functie zal je je met name ook bezig houden met de steeds verder gaande digitalisering. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van onze apps en andere digitale middelen, de inzet van E-identificatie, Artificial Intelligence, Blockchain en het versterken van de financiële weerbaarheid van onze klanten en klantintegriteit.

Het team
Als legal counsel retail maak je deel uit van het Retail team, een divers en hecht team. Dit team bestaat uit 11 juristen. Het team overlegt regelmatig over vakinhoudelijke onderwerpen, waarbij alle expertises aan bod komen en ook veel aandacht is voor de ontwikkeling van een goede kennis van de organisatie. Daarnaast is er uiteraard ook voldoende ruimte voor sociale contacten. Momenteel werken wij veel vanuit huis en gemiddeld één dag per week op kantoor.

 Jouw verantwoordelijkheden:

 • Advisering op het gebied van financiële producten en diensten
 • Klantintegriteit
 • Advisering over de inzet van digitale middelen en kanalen, EID en AI
 • Opstellen van en onderhandelen over voorwaarden en contracten
 • Proactief signaleren en bijhouden van juridische ontwikkelingen
 • Adviseren over de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving

Je hebt:

 • Een afgeronde academische opleiding Nederlands recht
 • Enkele jaren werkervaring als bedrijfsjurist, advocaat of toezichthouder
 • Kennis van de Wet op het financieel toezicht en aanverwante wet- en regelgeving
 • Kennis van productontwikkelingsprocessen en bancaire producten
 • Een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en organisatiesensitiviteit
 • Kennis van en affiniteit met de steeds verdergaande digitalisering binnen de bancaire sector.

Jouw kwaliteiten
Je beschikt over een klantgerichte houding en je bent resultaatgericht. Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent betrokken. Met jouw skills weet jij mensen goed met je mee te krijgen. Je bent flexibel, communicatief en weet jezelf goed te presenteren. Je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen en je standpunt te verdedigen, hebt daarbij oog voor de verschillende belangen die een rol spelen en kan daarin een goede afweging maken. Wij zoeken een deskundige jurist met een praktische en brede blik. Je wijst de organisatie op belangrijke ontwikkelingen, die je uiteraard op de voet volgt zodat je altijd op de hoogte bent. Op onze beurt kunnen wij je een baan bieden waarin er volop mogelijkheden zijn om je verder te ontwikkelen binnen en buiten je eigen aandachtsgebied. Ook persoonlijke groei vinden wij belangrijk en wij stimuleren en investeren in het volgen van opleidingen.

Werken bij de Volksbank
Als jurist legal counsel ben je ingeschaald in schaal 10 conform onze CAO. Dit betekent dat je o.b.v. 36 uur tussen de € 3.659,52 en € 5.630,03 verdient. Locatie is Utrecht, maar we volgen de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we nog grotendeels vanuit huis werken. Bij de Volksbank werken wij flexibel (plaats en tijd ongebonden). Je kan zelf je dag en week indelen en vanuit huis werken. Werktijden

Solliciteren?
Wil je solliciteren? Klik op sollicitatiebutton en reageer op deze vacature. Als je je motivatie en cv achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voor inhoudelijke vragen neem contact op met marijke.veeneman@devolksbank.nl. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Vera Reidinga, corporate recruiter, via vera.reidinga@devolksbank.nl of 06 539 40 379 (of stuur een whatsapp bericht). Het selectieproces bestaat uit 3 gesprekken en een online assessment is onderdeel van de procedure. 

aboutlegal.nl
26-11-2021 12:38